Wandelen met OKRA Bertem

Wandelen met OKRA Bertem is steeds een nieuw avontuur.

Wandelen met OKRA Bertem is iedere keer anders. Wij zullen wandelen op rustige plekken, zoals bossen, parken of langs beken, ook kunnen we kiezen voor een stadswandeling.

Algemeen.

  • Door in groep te wandelen kan je tijdens het wandelen lekker bij kletsen, je lichaam en geest krijgen zo de nodige zuurstof en ontspanning.
  • Wandelen maakt serotine aan (serotine is het gelukshormoon)
  • Wandelen stimuleert je dag- en nachtritme.

Tempo

Wij houden een normaal tempo aan en met een paar goede wandelschoenen en wandelsokken is het risico op blessures zo goed als nihil.
Wandelen is een compleet natuurlijke manier van bewegen, die geen enkele spier extreem belast, ook gewrichten krijgen niet te lijden aan schokkerige bewegingen zoal bij lopen.

Effecten van wandelen op je gezondheid:

  • Door te wandelen wordt het risico op diabetes verlaagd met circa 60%. Na een tijdje neemt de insulinegevoeligheid stapsgewijs af.
  • Wandelen heeft een gunstige invloed op de conditie van je hart- en bloedvaten. Je verlaagt zowel je bloeddruk als slechte cholesterol, waardoor het risico op hartproblemen al afneemt vanaf 1 stevige wandeling per week.
  • Wandelen is zeer goed voor je spieren en botten. Vaak wandelen is gunstig voor je kraakbeen, weinig beweging leidt namelijk tot verdunning van het kraakbeen en dit kan weer problemen met je gewrichten tot gevolg hebben. Vaak wandelen zorgt voor sterk kraakbeen, sterke botten en sterke spieren.
  • Wandelen heeft ook nog eens een goed effect op je geheugen. Je hersens blijven actief en dit kan leiden tot een vermindering van de kans op Alzheimer. Studies hebben aangetoond dat regelmatig bewegen het risico op Alzheimer met maar liefst 20% tot 50% kan verkleinen.
  • Wandelen kan ook de kans op kanker verminderen. Vooral mensen met darmkanker kunnen baat hebben bij een fikse wandeling, de overlevingskans wordt hiermee vergroot. Idem geldt voor borst- en baarmoederkanker. Natuurlijk is wandelen geen remedie, maar een positieve bijdrage kan het zeker leveren.
  • Heb je last van huiselijke allergieën zoals huisstofmijtallergie of allergie tegen dierenharen? Dan helpt het ook om geregeld wat frisse buitenlucht op te zoeken.

 

Eén reactie

Geef een antwoord

Nog geen lid van OKRA Bertem?

INSCHRIJVEN op Sportkribbels

Inschrijven met meerdere keuzes

Select list(s)*

 

Loading