OKRA Bertem

Waar alle 55plussers welkom zijn !

Verdubbel je flexibiliteit

Gratis aangeboden door Okra Bertem en LDC De Blankaart,
elke donderdag van 10 tot 11u.

 

Verdubbel uw flexibiliteit ….. 
Topvoordelen die u zult ervaren.

Verbeter de houding

Als je moderne lichamen in profiel bekijkt, zie je vaak een naar voren gekanteld bekken, naar achteren zwaaien, opgetrokken schouders en een tekst nek. Een onevenwichtige houding begint vaak in de tienerjaren en wordt problematisch op middelbare leeftijd. Een verkeerd uitgelijnd lichaam beweegt inefficiënt en is veel vatbaarder voor letsel. Gelukkig kunnen veel van deze aandoeningen worden gecorrigeerd met gerichte oefeningen.

Omgekeerde veroudering

Kun je op de vloer gaan zitten en weer gaan staan zonder je handen te gebruiken?
Kun je comfortabel in kleermakerszit zitten?
Kunt u uw handen achter uw rug vervlechten met gestrekte armen?
Hoe ziet je lichaam eruit als je je veters aan het strikken bent?
Door middel van flexibiliteitstraining kunt u de mobiliteit van iemand die 10 jaar jonger is, terugkrijgen. Dit helpt u te genieten van uw favoriete activiteiten, pijnloos te bewegen en geeft u vertrouwen in uw lichaam.

Comfortabel reizen

Een groot deel van het ongemak dat u ervaart tijdens lange auto- en vliegtuigritten is te wijten aan slechte mobiliteit. Wanneer je je natuurlijke flexibiliteit terugkrijgt, wordt het gemakkelijker en comfortabeler om lange tijd te zitten – en ja, zelfs met gekruiste benen op de grond (dat was altijd een enorme voor mij).

Verbeter uw slaap

Spierkrampen, een slechte houding en abnormale ademhalingspatronen kunnen aanzienlijk worden verminderd met de juiste rekoefeningen voor het slapen gaan. Velen merken dat ze met slechts 15 minuten gerichte rekoefeningen voor het slapengaan dieper slapen en verfrist wakker worden.

Geniet van een actief leven

Of je nu een passie hebt voor skiën, mountainbiken of gewoon pétanquen, als je lichaam open en lenig is, werkt en voelt alles beter. Bewegen wordt weer leuk.

Beter liefdesleven

Het is niet nodig uit te leggen hoe flexibiliteit op deze afdeling kan helpen; je kunt je fantasie gebruiken.

Voorkom blessures

Strakke spieren veroorzaken geen blessures, slechte bewegingspatronen wel. Als je gespannen en uit balans bent, creëert je lichaam work-arounds die je in de problemen brengen. Mensen met strakke heupen en hamstrings draaien hun heupen vaak naar buiten en zwaaien met hun benen als ze lopen of rennen. Mensen met strakke psoas-spieren zwaaien vaak met hun rug en steken hun achterwerk uit. Mensen met strakke nek/schouderspieren hebben vaak een constante stress. Deze onevenwichtigheden leiden onder andere tot lage rug-, nek- en knieblessures.

De belangrijkste reden waarom mensen stoppen met wandelen, naar de sportschool gaan of de activiteiten doen waar ze van houden, is omdat ze geblesseerd raken en momentum verliezen. Als je eenmaal stopt met sporten, komen veel mensen er nooit meer op terug. Het goede nieuws is dat u met een intelligent zelfzorg-flexibiliteitstrainingsregime kunt evolueren naar een uitgebalanceerd lichaam en uw risico op blessures voor het leven kunt verminderen.

Pijn, stress en spanning verminderen

Je weet maar al te goed hoe het voelt om pijn en pijn na het sporten te hebben, maar wist je dat mentale en emotionele stress ook vast kan komen te zitten in je schouders, heupen en onderrug? Stress verandert je lichaamstaal, en wanneer dat chronisch wordt, kunnen pijn en spanning zich manifesteren in triggerpoints in je lichaam. Gericht stretchen is misschien wel de beste remedie.

Gewrichtspijn, spierpijn en kramp kunnen worden verminderd (en zelfs geëlimineerd) met intelligente mobiliteitstraining. Je lichaam is ontworpen om zichzelf uit te drukken met een breed bewegingsbereik, en hoe meer je die natuurlijke patronen aanboort, hoe meer de pijntjes en kwalen van het sedentaire leven vervagen. Velen zijn verrast te horen dat lage rugpijn vaak het gevolg is van strakke heupbuigers, dat nekpijn te wijten kan zijn aan opgesloten schouders en dat hun hamstrings tientallen pijn in het lichaam kunnen veroorzaken.

Verbeter de circulatie

Onderzoek toont aan dat een intelligente stretchroutine vasodilatatie bevordert, de bloedsomloop verhoogt en de gezondheid van de aangetaste weefsels bevordert. Cardiovasculaire kracht is niet de enige factor die de bloedsomloop beïnvloedt. Aangezien stijfheid vaak systemisch is, kan de strakheid in de achterkant van uw benen erop duiden dat u een verminderde bloedsomloop naar uw ledematen en bindweefsel heeft. Flexibiliteitstraining deblokkeert vastzittende gebieden en helpt de doorbloeding van het hele lichaam op natuurlijke wijze te verbeteren.

Nog geen lid van OKRA Bertem?