Start om 8 uur op gemeenteplein. De bus had onze vrienden van Erps-Kwerps en Korbeek-Dijle reeds aan boord. Met 27 van ons erbij was de capaciteit bereikt. Na een goed uurtje rijden onder andere via de professoren autoweg bereikten wij de stad Namen. In “Hotel Les Tanneurs”,  ons hotel voor één dag, waar ondertussen de mensen van de tweede bus ook aangekomen waren, was er koffie met een croissantje.
De stadsgidsen kwamen ons ophalen voor een wandeling door de Naamse binnenstad. Namen ligt aan de samenvloeiing van Samber en Maas. Telt 110.000 inwoners en herbergt de Waalse regering en het Waals parlement. Op ons voormiddagwandeling kwamen we o.a. voorbij aan de belforttoren, het vleeshuis, het bronzen standbeeld van “Joseph en François”. In de barokke kerk “Eglise Saint-Loup” uit de 17de eeuw konden we het fraaie interieur bewonderen. Eiken wandbekleding en biechtstoelen, een prachtige hout- gesneden preekstoel, marmeren zuilen en zoveel meer. Verder langs rustige en zeer propere winkelstraatjes komen we voorbij het “Musée Félicien Rops”. Zijn werk is satinistisch en licht pornografisch getint. Zijn modellen waren doorgaans Vlaamse meisjes waar hij verzot op was.
De buitengevel van dit museum was dan ook versierd met dergelijke schilderijen.

Terug naar Les Tanneurs voor het middagmaal.
In de namiddag was er keuze tussen een boottocht op Maas en Samber of een bezoek aan de onderaardse citadel. De meeste deelnemers  verkozen met de boot de skyline van Namen te bezichtigen. Jammer genoeg kwam regen na de middag roet in het eten gooien. Gelukkig was het bovendek van de boot overdekt en konden we toch genieten van de dit tochtje op Maas en Samber. Er bleef nog genoeg tijd over om gezellig na te kaarten in een lokaal cafeetje.
De bezoekers van de citadel hadden meer geluk want geen regen in de onderaardse gangen natuurlijk.

Deze uit de middeleeuwen stammende citadel torent hoog boven de stad Namen uit. De citadel is gebouwd op de plaats waar de Maas en de Samber samenkomen. Dit om een optimale verdediging van de stad en de brug over de maas te garanderen. Men kan door de citadel meerdere wandelingen maken die langs de vele poorten, trappen en doorkijkjes van de citadel sturen. Vanaf de citadel heb je een prachtig uitzicht over de stad Namen.

Na het avondmaal terug naar onze heimat. Viel het weer wat tegen, we hebben er samen  weer eens een mooi dagje-uit van gemaakt.
Dank aan onze deelnemers.  Foto’s elders op de website. Klikken op foto’s.

Print Friendly, PDF & Email
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *