Een recept dat helemaal gericht is op het stimuleren van je stofwisseling en verbranding.
- Wist je dat het gros van het kant-en-klare eten (industriële & verzadigde vetten, snelle koolhydraten en suikers etc.) je stofwisseling vertragen?
- Dat eiwitten, gezonde vetten en bepaalde kruiden/ specerijen, appelazijn etc. je stofwisseling juist activeren? Dus je ‘interne kacheltje’ eigenlijk aanzetten zodat je lekker warm wordt en bovendien bijdragen aan een betere vetverbranding?
Snijd de kool fijn, blancheer deze, laat goed uitlekken
Maak een dressing van appelazijn, citroensap, koolzaad- of olijfolie, gember, cayenne, knoflook en wat honingmosterd.
Waarom de kool blancheren?
Rauwe kool is voor menigeen flink lastig te verteren. En ook voor je schildklier blancheer je kool liever, lees meer over goitrogenen.
Goitrogenen zijn stoffen die de productie van schildklierhormonen verstoren. Dit triggert de hypofyse om schildklierstimulerend hormoon af te geven, wat vervolgens de groei van schildklierweefsel bevordert, wat uiteindelijk leidt tot goiter of krop.
Eén reactie
Zeker op het menu zetten !
Groeten