rozenbottels

“De dokter van de toekomst zal geen

medicijnen meer geven, maar zal zijn
patiënten Interesseren voor de zorg
voor het menselijk lichaam,
voor voeding en voor de oorzaak en de
preventie van ziekte.”

 

Thomas Edison. 1847

 

Als de ‘R’ weer in maand komt houden we er van oudsher rekening mee dat ons immuunsysteem op de proef wordt gesteld. En dit jaar lijkt dat besef meer dan ooit door te dringen door Covid-19. Werken aan een optimale weerstand is sinds mensenheugenis onze troef om virussen, bacteriën, schimmels etc. de baas te kunnen. Ik vind ‘op jacht gaan’ naar rozenbottels altijd een sublieme uitvinding: Het is onze beste bron van vitamine C, doordat we buiten zijn om ze te plukken maken we serotonine en (op hele mooie dagen ook nog) vitamine D aan. Rozenbottels zijn ook erg rijk aan beschermende en kleurrijke antioxidanten. Ook belangrijk voor ons immuunsysteem. Wil je meer weten lees dan het artikel over rozenbottels van Juglen Zwaan via deze link.

Een recept

Aardappelsalade met een zeebries

Heerlijk eten voor een gezonde zuur/base balans

Een goede balans tussen zuurvormend en basisch voedsel draagt bij aan een optimale pH-waarde in je lijf en daarmee aan je totale gezondheid. Het bepaalt voor een groot deel hoe fit, vitaal en gezond je bent.
Cellulitis, huidklachten, stramme spieren en gewrichten kunnen zo typische kenmerken van verzuring zijn. Maar ook candida-infecties, hoofdpijnen, vermoeidheid (vooral ochtendmoeheid), een vieze adem, een onaangename zweetlucht en onverklaarbaar vocht vasthouden of gewichtstoename kunnen (mede) veroorzaakt worden door verzuring. Voeding is een belangrijke troef om het evenwicht te verkrijgen, te herstellen of te behouden.

Klik hier voor het artikel en het recept in Medisch Dossier magazine

Geef een reactie

Nog geen lid van OKRA Bertem?