We weten allemaal dat oud worden onvermijdelijk is.

Het is ook een algemene overtuiging dat met de leeftijd onvermijdelijk de kwetsbaarheid toeneemt!!… Dit is NIET het geval!

Verlies van fysieke mogelijkheden is niet het gevolg van het ouder worden op zich, maar meestal omdat we minder aan lichaamsbeweging doen naarmate we ouder worden.

U KUNT uw gezondheid en conditie een grote boost gegeven (meestal meer dan u zich kunt voorstellen), ongeacht uw leeftijd of huidige omstandigheden.

Je kunt sterker worden, je conditie verbeteren, beter bewegen, beter balanceren, afvallen, je lenigheid verbeteren en gezonder worden.

U kunt een bepaalde aandoening hebben die het moeilijker maakt om bepaalde oefeningen of activiteiten te doen, maar dit betekent niet dat u niet kunt sporten of uw situatie kunt verbeteren, en het betekent ook niet dat de toekomst slecht zal zijn.

Er is ALTIJD iets dat gedaan kan worden om je gezondheid en conditie te verbeteren, waar je ook bent!

Het gaat erom te vinden wat voor jou werkt. Dit kan betekenen dat je bepaalde oefeningen moet veranderen of een paar stappen terug moet doen voordat je verder gaat. Vervolgens gaat het erom consistent te blijven en dit in de loop van de tijd voort te zetten. En als je vastzit, zijn er veel professionals die je kunnen helpen!

Probeer niets alleen toe te schrijven aan het ouder worden, of voel je gevangen door een aandoening/diagnose. Doe je best om je te concentreren op de toekomst die je wilt, en houd je gedachten daar.

Dan gaat het om doen wat gedaan moet worden… Je hebt dit! 🙂

In maart beginnen we weer met seniorengym, elke donderdag van 10u tot 11u in de Plaza van LDC De Blankaart.

Iedereen is welkom, GRATIS
De oefeningen worden individueel aangepast aan jouw mogelijkheden.

Zorg dat je in beweging blijft en datgene doet waar je blij van wordt!

Frans

Geef een reactie

Nog geen lid van OKRA Bertem?