Kolen stinken niet meer…

Een gezonde leefstijl is belangrijk voor een goede lichaamsfunctie. Maar ondanks gezonde voeding en voldoende beweging, lopen er veel mensen met lichamelijke klachten rond waarvan de oorzaak nog onbekend is. Vaak wordt er gedacht aan ouderdom of een gebrek aan vitaminen en mineralen. Waar we minder vaak aan denken is de afnemende hoeveelheid zwavel in ons voedsel en daardoor ook in ons lichaam. Misschien is dat wel de oorzaak van sommige ‘vage’ lichaamsklachten…

De kracht van MSM-poeder: 4 gezonde voordelen


De zwavelwaarde in ons eten is tegenwoordig lager dan voorheen. Dit komt onder andere door voedselbewerking en het feit dat ons eten vaak niet meer vers uit de natuur komt.

In alle koolsoorten zit een vluchtige olie die zwavel bevat, vroeger veel meer dan nu. Bij witte, rode en groene kool en bij spruiten méér dan bij bloemkool. Bij het koken of verhitten gaat de zwavel vervliegen en uw keuken zich vullen met duivelse zwavelgeurtjes.

Een langdurig zwavelgebrek kan negatieve gevolgen hebben voor belangrijke lichaamsfuncties.

MSM is de afkorting van Methyl Sulfonyl Methaan en is een in wateroplosbare stof die voorkomt in al het leven op aarde, zoals: planten, dieren, mensen, vissen en algen. Het is een organische vorm van zwavel die we normaal gesproken via onze voeding binnenkrijgen.Stabiele bloedsuikerspiegel.

Wanneer je bloedsuikerspiegel uit balans is, krijg je door de pieken en dalen sneller last van ‘snack cravings’. Je lichaam maakt na het eten van een ongezonde snack meer insuline aan zodat glucose sneller kan worden opgenomen, wat je bloedsuikerspiegel weer stabiliseert. Als je lichaam geen behoefte aan deze glucose heeft, zorgt de insuline ervoor dat deze overtollige energie wordt omgezet in lichaamsvet. MSM kan pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel voorkomen en zorgt zo voor een gezond insulineniveau. Hierdoor kun je de kans op overgewicht verkleinen.


Goed voor huid, haar en nagels

Zwavel is een belangrijke bouwsteen voor je lichaam en bij gebrek aan deze stof kan je lichaam minder goed functioneren. Een tekort aan MSM kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je huid minder elastisch wordt en sneller veroudert. Het toevoegen van MSM aan je voeding kan daarom een positief effect hebben op de conditie van je huid, haar en nagels. MSM bevat namelijk collageen wat belangrijk is voor een stevige huid, gezond haar en sterke nagels. Daarnaast kan het je beschermen tegen vrije radicalen van buitenaf.


Kan allergieën verminderen

Niet alleen kunnen je hooikoortsklachten erdoor verminderen, MSM kan ook een positief effect hebben op andere allergieën. Een allergie is de reactie van je lichaam op een bepaalde stof. Een tekort aan MSM kan je celwanden stijf maken, waardoor vloeistoffen moeilijker uit je cellen worden verwijderd. MSM kan celwanden zachter maken, waardoor vrije radicalen makkelijker uit onze cellen worden gespoeld. Hierdoor kunnen allergieën verminderen of zelfs worden voorkomen.


Goede spierfunctie

MSM heeft een positief effect op de flexibiliteit en het uithoudingsvermogen van je spieren. Daarnaast kan het je spieren sneller laten herstellen, waardoor spierpijn minder lang aanhoudt. Dit komt omdat MSM ook hier inwerkt op je cellen. Door de afvoer van afvalstoffen te verbeteren vermindert namelijk ook de kans op het oplopen van ontstekingen in het spierweefsel.

Geef een reactie

Nog geen lid van OKRA Bertem?