Herstart Wandelen ?

 

Mededeling aan de teamleden.

Beste teamlid,

Zoals de situatie zich nu aandient zouden  er vanaf 8 mei opnieuw activiteiten mogen georganiseerd worden.
Hierna de tekst uit de mededeling van eerste minister De Croo:
“Op 8 mei, wanneer zo goed als alle 65-plussers gevaccineerd én beschermd zijn, gaat een breed buitenpakket van kracht. 
Activiteiten in georganiseerd verband (bijv. sportclub of vereniging) kunnen met maximaal 25 personen buiten en dit voor alle leeftijden, maar zonder publiek en zonder overnachting. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen ook met maximaal 10 binnen”

Hieruit kunnen wij besluiten dat onze buitenactiviteiten – wandelen/fietsen – opnieuw kunnen. Ook petanque, maar dat is nog niet gestopt geweest. De basisregels blijven evenwel geldig. (afstand en mondmasker zo nodig)

Mijn vraag : wat denk je  van een herstart van onze activiteiten? Ik zou voorstellen om ons in eerste instantie  te wagen aan een wandeling.

Wat denk je? Herstarten wij bv. al met een wandeling als test. Mits de nodige voorzichtigheid moet dat in goede banen kunnen geleid worden. Voorstel datum : donderdag 20 mei.
Tegen dan hebben veruit de meesten onder ons hun vaccinnatie gekregen. Ik op 13 mei mijn tweede spuit.

Mag ik vragen mij uw visie hierover mee te delen, liefst zo spoedig mogelijk, want ik ben bezig met de laatste hand te leggen aan de nieuwsbrief van mei. Zo kan ik onze beslissing nog meegeven in deze brief. Wij zullen rekening houden met de visie van de meerderheid van ons team.
Je kan dit doen door een reactie te schrijven in het witte vak onderaan de melding, zo maken wij goed gebruik van de website. Niet vergeten te klikken op “reactie plaatsen”
Na inlog cursor plaatsen op team en klikken op “mededelingen”

Zo het niet lukt (maar dat moet lukken) kan het nog via gewone mail.

Heb je andere voorstellen: stuur ze door aub.

Dank voor uw medewerking.
Met heel veel groeten. Hou je gezond.

Jozef.

6 reacties

 1. Persoonlijk vind ik het te vroeg om nu reeds activiteiten te plannen en aan te kondigen.
  Mijn zienswijze :
  1. we weten allemaal (maar soms vergeten we dat) dat meer vrijheid op 8 mei afhangt van cijfers. Hopelijk zijn ze dan goed maar ik heb mijn twijfels.
  2. Het is niet omdat de regering zegt dat men met 10 buitenactiviteiten mag doen dat men dat moet doen. Iedereen moet voor zichzelf uitmaken of zij/hij het veilig vindt.
  3. Ik wandel graag maar wandelen met een mondmasker, op 1,5 m afstand vind ik niet prettig.
  Daarom mijn besluit : in de eerste maanden wandel ik niet mee (niet als mede-stapper en zeker niet als organisator )
  Denkertje : we “liggen” nu reeds geruime tijd stil met wandelingen en dergelijke en hopen in veilige tijden onder veilige en prettige omstandigheden te herstarten. Is dit niet het moment om te bekijken of we samen iets met OKRA Korbeek-Dijle of Leefdaal kunnen doen ? Dit zou het aangenamer en gemakkelijker maken.

 2. Het zou mooi zijn mochten we op 20 mei een eerste wandeling kunnen organiseren. Doch in de komende vier weken kan er met corona nog veel veranderen, zowel in de goede als in de verkeerde richting.
  Misschien is het aangewezen om de wandeling nog niet meteen aan te kondigen om de mogelijke wandelaars niet te ontgoochelen, indien het niet zou kunnen doorgaan.
  Indien de cijfers het toelaten kan er rond half mei nog altijd een bericht worden doorgegeven.

 3. Michel, Jos en Simone bedankt voor uw reactie.
  Van Bob kreeg ik telefonisch reactie op mijn vraag. Ook Bob staat niet te trappelen om een herstart aan te kondigen in ons nieuwsbrief van mei. De evolutie in gunstige zin is nog te zwak en mogelijkheid bestaat dat aankondiging zal moeten teruggefloten worden.

Geef een antwoord

Nog geen lid van OKRA Bertem?

INSCHRIJVEN op Sportkribbels

Inschrijven met meerdere keuzes

Select list(s)*

 

Loading