Fotozoektocht Leefdaal.

Okra kan nog steeds geen activiteiten organiseren. Maar gelukkig kunnen wij, nu het weer wat zachter wordt, wandelen! Dit kan/mag binnen de coronamaatregelen met max. 4 personen per groepje en met respect voor de afstand.

Misschien hebben jullie ondertussen al veel kilometers op de teller staan maar er blijven mooie hoekje te ontdekken in onze buurgemeente  Leefdaal.

Wij willen onze wandelaars warm maken voor een initiatief van Ferm Leefdaal (d.i. het vroegere KVLV en zustervereniging van Okra). Zij  maakten een fotozoektocht door Leefdaal.

Een tocht van 6 km. en 24 foto’s zorgen voor een fijne wandeling, waarbij je met frisse blik rondkijkt, en details opmerkt, waar je al zo vaak achteloos voorbij bent gelopen.

Wil je deze wandeltocht doen, probeer dan af te spreken met vrienden. Let wel: doe het met groepjes van slechts 4 personen. Bv. 8 deelnemers = 2 groepjes. Hou in dit geval +/- 100 m. tussen beide groepen.
Wij onderzoeken ook de mogelijkheid om deze wandeling met onze groep wandelaars op een bepaalde dag te organiseren. Weliswaar ook dan verdeeld in groepjes van max. 4 personen met 100 m. tussen.
Wil je meedoen: laat iets weten op info@okrabertem.be
Zo voldoende deelnemers stellen wij 18 maart voorop (3de donderdag) In dit geval kunnen wij als Okra Bertem een gift overmaken aan De Eglantier. (Zie hierna)

Bezoek de website van FERM Leefdaal

Hoe werkt het?
Je kan deze fotozoektocht downloaden op FERM Leefdaal – in actie (ferm.leefdaal.be) van 17/02/2021 tot 18/04/2021 en dan (niet verplicht) een gift doen van 5 euro (of meer) op rekeningnummer BE28 7805 9211 7820 van De Eglantier, met vermelding ‘gift nav fotozoektocht Leefdaal’. Deze giften zullen gebruikt worden voor de bouw van het nieuw huis Floortje, een verblijfshuis voor minderjarigen en jongeren met ernstig meervoudige beperkingen. Voor stortingen vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest.
Meer info over De Eglantier vind je op www.eglantier.be.

Vertrekpunt : je kan op elk punt van de wandelroute beginnen. Er is wel een aanbevolen
wandelrichting. Parkeren kan je bv op het gemeenteplein aan de kerk in Leefdaal.
De wandelroute is de rode lijn op de kaart.

Aangepast schoeisel voor de onverharde wegen (bij regenweer modderig) is aangewezen.
Alle details kan je zien vanop de paden en wegen. Je hoeft niet op privé terrein te gaan zoeken.
Op oversteekplaatsen en straten met drukker verkeer zijn er geen details te zoeken.
Deze plaatsen zijn op de wandelkaart in het blauw aangeduid.
Nog een tip : bekijk de foto’s goed vooraleer je aan de wandeling begint.
Er is geen winnaar en geen prijzen, deelnemen = winnen.

Een mooi initiatief van Ferm Leefdaal waarover wij u graag berichten.

 

3 reacties

 1. Dank aan Michel voor de verkenning van deze wandeltocht. Zoals hij schrijft is het inderdaad niet aangewezen om met verschillende groepjes van 4 deze wandeling te doen, vermits groepjes mekaar af en toe toch gaan inhalen, bv bij een stop aan een of andere fotovraag.
  Wij willen het veilig houden en programmeren deze wandeltocht dus niet als gezamelijk op 18 maart.
  Voor de wandelaars raden wij wel aan deze zoektocht, individueel of met max. 3 vrienden te doen. Zo kan het ook gezellig.
  Veel wandel- en zoekgenot.
  Deel ons nadien uw ervaring.
  Groetjes
  Jozef.

 2. Mijn ervaring met de wandeling:

  we hebben ze maandag jl gedaan. Mooie wandeling, echt een aanrader. Afstand : 6,5 km maar heel golvend (enkel de eerste km is vlak de rest gaat op en af) Goed begaanbare wegen als het droog is. Ik dacht dat ik alle wegen in Leefdaal al gedaan had maar heb er nu nog eentje bijgedaan (Leefdaalse Heideweg). Lang bergop maar eens boven zeer mooie vergezichten. Wij zijn erin geslaagd alle foto’s behalve één te vinden.
  Ik zou wel aanraden dat niet alle OKRA wandelaars dit op dezelfde namiddag doen. Men moet in groepjes van 3 max 4 gaan maar zelfs met tussen de groepen een afstand van 100 m gaat men toch onbewust samen komen. Sommige zullen langer naar de foto’s zoeken andere zullen ze rapper opmerken en zo eindigt men met meer dan 4 samen.
  Mijn voorstel: deze wandeling aanraden maar de mensen vrij laten met wie en wanneer ze wandelen. Dit is de veiligste manier.
  Groeten,
  Michel.

Geef een reactie

Nog geen lid van OKRA Bertem?

INSCHRIJVEN op Sportkribbels

Inschrijven met meerdere keuzes

Select list(s)*

 

Loading