Ananas bij kniepijn?

Voor mensen met een zoetekauw kan deze sappige, heerlijke vrucht je helpen voorkomen dat je in een snoepkom graait.
Tegelijkertijd levert het pijn bestrijdende verbindingen.

De kracht komt van bromelaïne, een mengsel van enzymen die helpen bij het verteren van een eiwit dat proteolytisch wordt genoemd. Het werd voor het eerst geëxtraheerd uit de ananasplant aan het einde van de 19e eeuw in Midden- en Zuid-Amerika om indigestie te behandelen en ontstekingen te verminderen, vooral in gevallen van infectie en verwondingen.

Sindsdien hebben artsen het aanbevolen om zwelling en blauwe plekken na een operatie en lichamelijk letsel, zoals tendinitis, verstuikingen en verrekkingen, te verminderen. Het helpt atleten ook om sneller te genezen en terug te keren naar hun sport.

Daar blijft het niet bij.

  • Artsen stellen bromelaïne voor als een postoperatieve behandeling na werk aan uw tanden, sinussen, voeten, oren, neus en keel.
    Het wordt zelfs gebruikt om tweede- en derdegraadsbrandwonden te kalmeren, maar niet via directe toepassing op een beschadigde huid.
  • Voor dagelijkse kwalen kan bromelaïne op basis van ananas de symptomen van sinusitis en hooikoorts helpen verminderen. Als u lijdt aan reumatoïde artritis, kan het eten van ananas uw pijnniveau verminderen.
  • Voor artritis tonen studies aan dat het combineren van bromelaïne, rutoside en trypsine kniepijn door artrose verminderde als effectieve niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s), zoals ibuprofen, naproxen en Voltaren.
  • Dat zal ook helpen bij gewichtsbeheersing.

 

Voor maximale vezelopname, hak en eet ananas van verse, ingeblikte of bevroren variëteiten.
Voor zoetzure recepten, gooi het in een roerbakgerecht.
Het is ook een geweldig ingrediënt in smoothies, salsa of zelfgemaakt ijs.

Bron

 

Geef een reactie

Nog geen lid van OKRA Bertem?